Vancouver, stage en Big White

Woow, ik ben hier pas een week maar het lijkt al veel langer! Ik ga een kleine samenvatting geven van mijn eerste indrukken.

Na aankomst kon ik gelukkig het land binnen zonder dat mijn bagage overhoop is gehaald (daar was ik bang voor aangezien ik nog steeds geen visum heb). Het huis kon ik heel gemakkelijk bereiken met de metro en bus waar ik ben onthaald door een paar van mijn nieuwe huisgenootjes. Het huis is in de wijk Kitsilano en het is net een straat verwijderd van de immer gezellige straat West Broadway in een leuke buurt vol studenten.

Woensdag heb ik de tijd gehad om een beetje de wijk te verkennen en boodschappen te doen. HOLY MOLY wat een enorme UNIT! Werkelijk alles is enorm en ook nog eens duur in de Safeway (supermarkt in de buurt). Alles is in grootverpakkingen en er zit zelfs een Starbucks IN de winkel… Ik heb er denk ik 1,5 uur over gedaan om basis spullen in te slaan, en ben gelijk club member geworden voor de enorme kortingen. ’s Middags ben ik langs het lab geweest op de campus (ook enorm groot) om mijn toekomstige collega’s even gedag te zeggen. Daarnaast heb ik nog een snowboard gescoord bij Sport Junkies en een Canadees telefoon nummer bij een van de vele telefoon winkels.

Donderdag ochtend vroeg opgehaald door Joris (mijn stagebegeleider) voor de road trip naar Big White, een goeie manier om het land een beetje te zien aangezien de rit 5 uur heeft geduurd. Aldaar hadden we met 20 mensen een enorm huis met een jacuzzi op het balkon met het meest grandioze uitzicht ooit. De mensen van het lab zijn gemixt locals maar vooral veel mensen uit Europa die onderzoek doen in het lab. Iedereen had gedeeltes voor het avondmaal voorbereid en ’s avonds hebben we lekker spelletjes gespeeld. De sneeuw was super vers en de pistes breed genoeg om er lekker vanaf te racen (niet zo hard in het begin, moest even inkomen). Na een dag op de piste zijn we lekker in de jacuzzi gaan bubbelen wat erg gezellig was met 12 personen in een 5 pers hot tube. Het ijs was dus wel gebroken met mijn toekomstige collega’s incl hun partners, een perfect begin van mijn stage.

Maandag had ik een dagje de tijd om Downtown te verkennen wat het centrum is van Vancouver. Vooral heel veel winkels en veel leuke barretjes en koffie tentjes :D Vandaag was mijn eerste echte stage dag. Vooral  veel gelezen over mijn project en al de eerste experimenten gedaan. Ik zal het even uitleggen voor de leken: Mijn project gaat over Salmonella bacteriën die worden opgeslokt door immuun cellen. Normaal worden bacteriën daar dood gemaakt maar Salmonella is op de een of andere manier bestand tegen dat opslokken en kan zo alsnog een infectie veroorzaken.. Bij dat doodmaken van bacteriën komt normaal gesproken oxidatieve stress kijken (vrije zuurstof radicalen en ook iets met waterstof peroxide) en ik ga me dus in dat mechanisme storten. Niet het meest gemakkelijke onderwerp aangezien er een hoop scheikundige reacties aan te pas komen.  

De komende tijd dus van 9-17u naar het lab voor stage en ’s avonds zijn er altijd mensen thuis om series te kijken of in voor iets leuks. Er wonen hier 9 meiden die serieus aan het studeren zijn of net aan het werk dus altijd wat te doen. Het is hier best gemakkelijk om naar de bergen te gaan in de buurt (een uurtje rijden) dus hoop in het weekend dagjes te boarden met mensen van mn stage of een andere chick uit het huis die ook dr eigen board heeft gekocht afgelopen week. En natuurlijk alle mooie dingen van Vancouver zien :D

Wat praktische info:

Mijn adres is     West 8th avenue 2376
                            6VK  3K7 vancouver, British Colombia

Tel nummer +1 7788299945

Ik vind het leuk om een beetje op de hoogte te blijven van wat er allemaal in NL gebeurd! Denk niet dat er heeul veel verhalen komen maar ga mn best doen jullie af en toe te updaten.  

Tot het volgende verhaal! 

Laatste foto's

Reacties 4

Maaike 13-02-2013 07:37

Heerlijk om tijdens mijn ontbijtje te lezen! Wat heb je al weer veel toffe dingen gedaan, was enorm jarloers toen de wintersport foto over de app kwam slaap lekker en succes met de baccies deze week! Dikke kus

Roos 13-02-2013 09:28

Elsjeeee klinkt fantastisch! En moest alweer lekker lachen om je UNIT! Geniet er lekker van chick! En kill die salmonella! ofzo:p

Sophie 13-02-2013 10:55

Klinkt gelijk al helemaal leuk El!!!!!
Super gaaf ook gelijk een board in The Pocket!
Ben heel benieuwd naar je komende verhalen????
Xx groetjes Sophie

Jantine 19-02-2013 13:26

Hey Else,

Ik zit even tijdens een korte break je verhaal te lezen. Klinkt echt super goed!! Thanks voor het leken verhaal btw, ik kwam tot op heden nog niet veel verder dan 'iets met Salmonella'. Hoe bevalt het 9 to 5 leven in Vancouver je nu? Al weer leuke dingen in de planning staan..?
Wat betreft verhalen vanuit NL. Bart en ik gaan dit weekend naar Porto! Nogmaals dank!

Ben benieuwd naar de volgende update!
Enjoy!!
Groetjes,

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer