Rajasthan part II

Hello!

Tijd voor een verslag van mijn 2e deel in Rajasthan. De vorige keer was ik in Jaisalmer gebleven en stond op het punt om de kamelen safari te gaan doen. Met de auto zijn we naar Khuri gereden, 50 km van de bewoonde wereld naar een piepklein woestijnstadje. Omdat de motor van mijn driver stuk was ben ik bij zijn neef in de auto gezet die op de een of andere manier precies het zelfde werk doet en bezig was met dezelfde route... Maarja erg gezellig want ik kwam in de auto terecht bij een gestoord Indiaas/Italiaans sex koppel (geen grappen) die ook de safari ging doen. In het mini stadje aangekomen heb ik mijn woestijhutje gekregen en zijn we op de kameel gesprongen om te genieten van de zandduinen en de rust van de woestijn. Helaas helaas is zelfs niet de woestijn onbevolkt want toen we heel vredig naar de ondergaande zon zaten te kijken kwam er een mannetje drankjes en chips verkopen... Ik vraag je! Na de trug tocht hebben we een heuze woestijn maaltijd voor geschoteld gekregen met een soort deeg dingen die een normaal mens niet kan verteren, onder het genot van originele Rajasthani muziek en na afloop een kampvuurtje om naar de sterren te kijken. In de woestijn wordt het echt mega koud snachts dus ben braaf mijn hutje in gekropen.

De volgende dag was de auto weer gemaakt dus ben ik zonder het gestoorde sexkoppel naar Jodpur gereden. Dit staat ook wel bekend als de blauwe stad, de kleur van de Brahmanen, die vroeger de meeste macht hadden. De stad zelf was niet heel bijzonder. Heb me vermaakt op de bizar drukken Bazaar rond om de klokkentoren waar ze echt ALLES verkopen en heb het fort bezocht dat hoog boven de stad uittorend op een enorme rots.

Dus de volgende dag alweer opweg naar de volgende stad, Udaipur. Een stad wat om een meer heen is gebouwd. Echt een super mooie romantischr stad. Overal lopen trappen, gath, het meer in zodat mensen kunnen wassen, baden, bidden en wat ze verder allemaal doen in dat meer. Daar het inmense paleis van de huidige Maharaja bezocht en daar Emily uit America ontmoet waar ik de hele dag een beetje mee heb gechilld en de stad mee heb bekeken. 'S avonds zijn we naar een originele Rajasthani dansvoorstelling geweest. Daar waren ze aan het dansen met vuur korven op hun hoofd en een vroutje die met 2m aan potten op dr hoofd over glas liep. Daarna zijn we uiteten geweest in het restaurant waar de james bond film Octopussy is opgenomen en je gelooft het niet maar sindsdien zetten ze die film ELKE avond 2 of 3 keer aan... geen wonder dat het nog al rustig was hahah.

Na een heerlijk nachtje in een kingsize bed was het tijd voor Pushkar. Een vrij religieus stadje wat ook om een meer heen is gebouwd. De eerste dag een beetje rondgewandeld en ben beland op een een of andere hilarisch bloemen party ofzo... Op het dak van een appartementen complex zaten wel 150 mensen op matrassen te kijken naar het midden waar een paar muzikanten Loei Harde muziek aan het spelen waren en iedereen was aan het gooien met kilo's en kilo's bloemblaadjes... Niet overderven echt alles was bedekt met bloemen.... Echt bizar want ze deden niets feestelijks. Heb van niemand echt begrepen wat er nou aan de hand was en omdat ik de enige vreemdeling was ben ik maar weer vertrokken. De dag erna een beetje rond gelopen en op veel verschillende terrasjes/ dakterrsajes met reziger gepraat en een beetje rustig aan gedaan. Ik had eindelijk ergens een ijsthee kunnen bemachtigen en daar zaten ijsklontjes in... en dat heeft me een heuze Delhibelli opgeleverd! Vanaf nu af aan is de Imodium mijn nieuwe vriend en na een paar zakjes ORS en 2 bananen ben ik er weer bovenop gekomen. Maar veel reizigers hebben er al hun hele reis last van dus ben er nog genadig van af gekoemn. Geen ijsklontjes meer voor mij dus!!! 

Met mijn zieke buikje zijn we toch vertrokken naar Jaipur, de hoofdstad van de provincie Rajasthan. Groot, druk en hectisch ongeveer 3,5 milijoen inwoners. Maar wel veel te zien. Dus vandaag lekker op pad geweest met mijn poolse vriend Lucasz die ik gister in het hotel heb ontmoet om alle paleizen/forten en musea te bewonderen. Erg indrukwekkend en prachtig maar ook erg vermoeiend als het 35 graden is.

De vorige keer was ik best wel positief over hoe mooi het hier is maar het is hier eigenlijk ook heel erg vies!!!!! Er is geen km voorbij gegaan zonder dat er een stuk plastic op de grand lag! Vooral in de grote steden is de vervuiling echt een groot probleem. De prullebakken zijn niet echt in volle getalen aanwezig en alles wat eetbaar is wordt door de koeien gegeten. Elke straathoek heeft een eigen luchtje en soms moet je een weg zoeken tussen de koeienpoep ( wat echt overal ligt) en de plastic hopen. Best wel smerig dus! en ben daarom ook liever in kleinere steden waar de vervuiling niet zo erg is.

Morgen opweg naar Agra, de stad van de grote Taj Mahal waar iedereen zo lirisch over is! Dus we gaan het zien.

Reacties 5

j.f.bosman 21-03-2011 06:42

lieve else,weer spannende verhalen uit india, fijn dat je leuke mensen onderweg ontmoet en zoveel indrukken op doet.de foto met de ratten zijn echt te gek. de jongens waren hier zondag en we hebben je wel gemist hoor. het weer is langzaam beter, maar s nachts koud. van lex krijg ik reacties hoe stoer het van je is om op ontdekkings reis te gaan. op westerveld heeft pap een gedicht van indiaase wijsheid voorgelezen. de brahmanen waren in de historie een wijs volk, ik zie je verhalen tegemoet . tot de volgende mail dan liefs en een aai, je mam

Maat 21-03-2011 15:39

El,
je bent echt een topper, geniet en we maken snel een skype date!
Love you

Ineke en Chuck 03-04-2011 17:37

Hej dat kleine meidje zit in India!!!!!!
Fenomenaal je reis en ervaringen. Ik heb het net zitten lezen nav van een email van je moeder. Alhoewel je jouw contact hebt laten weten aan ons toen je vertrok.
Je wasje in de hotelkamer bracht me terug naar toen ik 22 was en met mijn vriendin Marja ruim 3 maanden heb rondgetrokken in zuidelijk Europa met een rugzak. Fantastisch dat je dit doet en geniet met volle teugen. Ik zie dat je voorzichtig bent en je weet van wanten!!!!!!!dat zie ik zo. Hej lieve Else ga zo door ben net als je moeder en vader zo trots op jou. Veel groeten van een zonnig en warm Florida en tot de volgende email Veel liefs schoonheid van Ineke en Chuck.

Samantha 03-04-2011 21:33

Hoi lieve Else,

Je schrijft zoals je bent hè. Geweldig om te lezen wat je allemaal meemaakt. Ben natuurlijk wel nieuwsgierig geworden naar je sexkoppel.... ;-).

Hoop dat je snel weer de kans ziet om wat te schrijven. En dat alles goed met je blijft gaan. Geniet ervan!!! Heb wel een nieuwtje voor je als je terugkomt!

Heel veel plezier nog en houd ons op de hoogte.

Kus Samantha

ingrid 12-04-2011 15:31

Ha die Else
Alles goed met je?
Hier ook hoor: wouter sleept zich er aardig doorheen: 2x per week bij ons "een eenvoudige doch voedzame maaltijd"! horen dan al de verse verhalen die jullie geskiped hebben! We zijn supporter bij de voetbal, aan aandacht dus geen gebrek! Heleen heeft haar handwortelbeentje verbrijzeld met hockey ( erg fijn, 4 pinnen erin)
het zonnetje schijnt: de bolletjes bloeien: de tijd vliegt: je bent al bijna halverwege he! Florian vertrekt zaterdag voor een maand naar Ohio: leuk he! Kunnnen Rogier en Wouter elkaar troosten met de pasen! Bedankt voor je leuke kaart! dikke kus van
paul en ingrid

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer