nog steeds de eerste week

Yesss ik heb weer een betere internet verbinding gevonden!! Dus tijd om mijn verhaal af te maken.

Thuis had ik al een ticket geboekt naar het project dus op dag 2 richting het station van Delhi. Mijn trein vertrok om 6.50 maar het was DRUK op het station! Hoeiiiii was dus een hele beleving om uit te zoeken welk perron ik moest hebben en om mijn stoel te zoeken (je reserveert een stoel hier, niets gewoon een plekje zoeken). De trein was eerste klas incl ontbijt en we hebben geloof ik de volle 4 uur van de treinreis over het ontbijt gedaan! Hele potten thee werden uitgedeeld en een complete maaltijd met omelet en spersieboontjes en aardappels stonden op het menu.

In Haridwar aangekomen werd ik gelijk opgehaald door Pasjant, de coorinator van het project en heb ik een hele rondleiding gekregen over de 2 verschillende locaties. De Plek waar uk zou blijven is echt in de middle van een nationaal park en het is er heeeeeel erg rustig en vredig. Er zijn ongeveer 200 jongens die daar verblijven en die daar ook naar het schooltje gaan. De dag heeft een heel vast ritme: Opstaan, bidden, school, klusjes, chillen/spelen, bidden, huiswerk, eten, slapen. Zo gaat het elke dag behalve op zondag. Het projevt zit aan de voet van de Himalaya en staat vlak langs de Ganges en heeft uitzicht over gewassen van een paar locale boertjes. Echt heel mooi, schoon en vredig allemaal.  
De 2e dag ben ik begonnen met de engelse lessen. De kinderen zijn gewoon ingedeeld op leeftijd en hebben verschillende vakken zoals biologie, hindi, samskriet, scheikunde en ook Engels. Nou is de grap dat ik hun engelse leraar niet zo goed kan verstaan dus je kan wel na gaan hoe het engels van die kinderen was! Maar met handen, voeten en de leermethode ben ik een heel eind gekomen.  

In India is het nu zomer aan het worden en kan het af en toe vlink heet worden. Daarom heb ik besloten om eerst te gaan reizen en de warmste periode door te brengen bij het project ( mijn laatste weken in Mei). In Delhi hebben ze me gestrikt voor een tour door de provincie Rajasthan, de woestijn van India, dus dat zou mijn eerste bestemming worden. Op maandag morgen ben ik met de trein weer terug gegaan richting Delhi ( dit keer met de 2e klas. denk aan geen ruimte om te zitten, geen eten en een natuurlijke airco in alle ramen) waar ik ben opgehaald door mijn chauffeur. Ja je leest het goed! Ik heb een eigen chauffeur die me nu door de woestijn aan het crossen is van de ene sprookjesstad naar de ander.

De eerste stop was in Mandawa dat bekend stond om zijn Haveli's ( hele mooie weelderige muurschilderingen die verspreid zijn door de hele stad) Toen we bij het hotel kwamen was daar een echte Indiase bruiloft aan de gang! Wij hebben builoftsfeesten, maar in India hebben ze FEESTEN. Incl optocht met fanfare en een praalwagen met 100den lampjes. De generator wordt alleen voortgetrokken door een ezeltje vooraan de stoet. Echt hilarisch want het is nu trouwseizoen en de huwelijken zijn er op elke straathoek! 
De 2e plek was Bikaner wat een enorm mooi fort heeft midden in het centrum. Onderweg zijn we ook nog ff gestopt bij de rattentempel waar het werkelijk WEMELDE van de ratten. Omdat het een tempel is mag je die alleen op blote voeten betreden en dat was een hele ervaring! Ik zal nooit meer bang zijn op de kade voor een schattig muisje!
Nu ben ik in Jaisalmer, wat bekend staat als gouden stad. Het is hier werkelijk een sprookje! Een fort op een berg met overal kamelen en handelswaren. Morgen ga ik op zo'n kameel rijden en slapen in de woestijn:D

De mensen hier zijn allemaal heel erg aardig en gastvrij. Er zijn alleen wel veel mensen die geld aan je willen verdienen dus die moet je af en toe een beetje grof van je af schudden. Elke dag kom ik weer andere reizigers tegen of locals die me een kopje Tjai aanbieden (thee met melk en veel suiker). Ik vermaak me dus prima hier! 

Sorry voor het lange verhaal, zal proberen de volgende keer wat minder te schrijven maar je doet hier zo veel indrukken op! Alles is zo anders en mooi en fantastisch!    

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer